LED Canbus

In acest articol voi aborda un subiect poate mai putin cunoscut de unii dintre voi dar pe care il veti intelege cu siguranta dupa ce il veti citi.

Sunt mai mult decat sigur ca vedeti becuri cu LED macar o data pe zi sau ati auzit macar o data pe cineva pronuntand cuvantul asta. Ei bine, in acest articol va voi explica ce este un LED Canbus.

In primul rand, ca sa puteti intelege despre ceea ce voi vorbi, va voi spune ce este de fapt un LED. LED vine de la Light Emitting Diode si este de fapt o dioda.

Din punct de vedere teoretic, definitia unei diode suna cam asa: este o componenta electronica a carei rezistenta depinde de valoarea si sensul tensiunii aplicate la bornele acesteia. Mai simplu spus, o dioda permite trecerea curentului doar intr-un singur sens. Ehivalentul sau mecanic este supapa de sens. Mai jos aveti simbolul unei diode:

simbolizaredioda

In cazul unei diode emitatoare de lumina, simbolizarea este aceasta:

ledsimbolizare

Acum ca am stabilit ce este aceea o dioda si cum se simbolizeaza aceasta, sa trecem la Canbus LED.

Exista  o diferenta intre un LED normal si un LED Canbus si aceea este ca, in cazul in care conexiunea bornelor se face invers (adica – pe anod si + pe catod), LED-ul Canbus nu va mai lumina dar prin el va trece in continuare curent electric. Pentru a intelege mai bine va las cu o imagine:

canbusled.jpg

Daca v-a placut acest articol, daca aveti intrebari, review-uri, pareri, curiozitati, idei de teme, va astept cu un like, un share sau un mesaj pe pagina de facebook I-Tehnum!

Surse utilizate:

hsun-lightings.com

hobbytronica.ro

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s